Alku

Kaikella on alku ja loppu ja joskus jonkun loppu on toisen alku. Alussa oli suo, mustikat ja Maria, heinäkuun poutainen taivas ja idea, joka oli yhtä heiveröinen kuin taivaalla sinnittelevä pilvenhattara, juuri ja juuri olemassa. Sen jälkeen on tapahtunut paljon: mustikat syöty, omenat leivottu piirakkaan ja karpalot keitetty mehuksi. Taivaskaan ei ole aina ollut poutainen ja suo on vaihtanut ylleen syksyisen asun. Heiveröinen idea on kypsynyt syyssateiden myötä ja on nyt valmiina korjattavaksi yhtä aikaa kasvimaan sadon kanssa. Yritys on perustettu.

Päädyin lopulta perustamaan Marian laatutyö toiminimen OP kevytyrittäjä -palvelun kautta. Aion ainakin aluksi jatkaa työtäni erityisopettajana yritystoiminnan ohella ja siksi kyseinen palvelu sopii parhaiten tilanteeseeni. Toiminimen perustaminen oli ilmaista ja nopeaa ja palvelu hoitaa puolestani laskutuksen, paperityöt ja kirjanpidon veloittaen 5% (+alv 24%) jokaisesta lähetetystä laskustani. Perustin yritykselle myös sähköpostin ja facebooksivut tulevia asiakkaita varten sekä blogin sparratakseni itseäni.

Olen onnekas, sillä lähipiirissäni on kokeneita yrittäjiä, joiden kanssa olen voinut kasvattaa heiveröistä ideaani ja joilta olen saanut apua ja neuvoja, kun olen niitä tarvinnut. Myös miehen kanssa käydyt kehityskeskustelut ja hänen varaukseton tukensa ovat olleet tarpeen matkalla uuteen ja ihmeelliseen. Odotan innolla parin viikon päästä alkavaa asiantuntijayrittäjän ammattitutkintokoulutusta, jossa minulla on mahdollisuus seuraavan vuoden aikana kasvaa yrittäjyyteen yhdessä muiden samanhenkisten kanssa.

Mukavaa ja kaunista viikonloppua toivotellen Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: