Musta perjantai

Kyllä musta perjantai (Black Friday) on musta! Tai ainakin harmaa ja sumuinen. Mustaksi vetää mielenkin, joten ajattelin tietoisesti lisätä väriä tähän päivään, viikkoon ja vuodenaikaan. Sytytin kynttilät, halasin puolisoa, juttelin mukavia työkavereiden kanssa ja käänsin ajatuksia menneeseen kesään, tulevaan kesään ja ovella kolkuttelevaan jouluun. Katselin kuvia kasvimaasta, kasvattamistani tomaateista, kesäilloista ja ihanista vaellusretkistä mieheni kanssa. Muistelin lämpiävän saunan tuoksua, laineen liplatusta, kukkien värejä ja makkaranpaistoa nuotiolla. Sitä miten savun tuoksu tarttuu vaatteisiin ja miten kauniita paikkoja Suomesta löytyy.

Ja kas kummaa, perjantai muuttui juuri astetta värikkäämmäksi!

Olen tänä syksynä saanut olla mukana useissa vahvuuksiin ja voimavaroihin liittyvissä koulutuksissa, jotka perustuvat positiiviseen psykologiaan, vahvuusperusteiseen pedagogiikkaan ja ratkaisukeskeiseen toimintatapaan. Myös yrittäjyyskoulutuksessa on näin aluksi pohdittu meidän osallistujien ominaisuuksia, tyypillisiä toimintatapoja ja kehittämisen kohteita. Aihealue on todella mielenkiintoinen ja saanut päässäni aikaan ajatteluprosessin jos toisenkin. Voimmeko todella vaikuttaa sekä omaan että muiden olemiseen ja tekemiseen keskittymällä vahvuuksiin, vahvistamalla hyvää ja vaihtamalla näkökulmaa? Kuulostaa helpolta, mutta on yllättävän vaikeaa, varsinkin tällaisina mustina marraskuun päivinä.

Kannustan kuitenkin jatkamaan harjoittelua, toimii ainakin itselläni. Tänään ajattelin aloittaa siitä, että ilahdutan hieman itseäni ja perhettäni, hankin muutamia joululahjoja, keitän glögiä ja suuntaan ajatukset mukaviin asioihin. Tulevastakin voi jo salaa unelmoida, kunhan muistaa nauttia tästä hetkestä. Kuvat viime kesän alkumetreiltä Keski-Suomesta.

Ensi kesän kasvimaata suunnitellen Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: