Uuden vuosikymmenen uudet tuulet

Wuhuu, uusi vuosikymmen on alkanut hienosti. Kontrasti kymmenen vuoden takaiseen on valtava. Ehkä on niin, että ihmisen on elettävä yli 40 vuotta ennenkuin alkaa pikkuhiljaa ymmärtää millainen on ihmisenä ja mikä elämässä on tärkeää. Kontrasti on merkittävä myös vuoden takaiseen, joka on hämmästyttävää. Jos minulta olisi vuosi sitten kysytty missä olen nyt, olisin kuvaillut hyvin erilaisen tulevaisuuden. Ja nyt kun olen tässä, kaikki tuntuu luonnolliselta ja loogiselta.

Mitä merkittävää viime vuonna sitten tapahtui? Vaikka mitä! Aloin määrätietoisesti tehdä töitä oman hyvinvointini ja työssäjaksamiseni eteen. Aloin ottaa omaa aikaa ja perheaikaa ja elää omien arvojeni mukaista elämää. Aloin arvostaa itseäni ja nähdä myönteisiä asioita sekä itsessäni että ympäristössäni. Kun en löytänyt omaa paikkaani työelämässä, perustin oman yrityksen palkkatyöni oheen. Aloitin yrittäjyysopinnot tukemaan yrittäjyyden ensiaskelia. Päätin olla rohkea. Ylitin monta kynnystä ja selvisin monesta tiukasta paikasta.

Mitä odotan tältä vuodelta? Odotan terveyttä, hyvää elämää, aikaa läheisten kanssa, kohtaamisia työssä ja vapaalla. Odotan innostavia ja kiinnostavia työkuvioita yrittäjänä, ammattitaitoni kehittämistä ja kehittymistä, vertaiskeskusteluja muiden aloittelevien yrittäjien kanssa, ammatillisia haasteita erityisopettajan työssä. Ja toisaalta en odota mitään, vaan annan uuden vuosikymmenen tuulten puhaltaa ja puhdistaa. Kasvatan rohkeutta. Ylitän lisää kynnyksiä. Kuljen omaan suuntaani ja selviän tiukista paikoista.

Vuotta 2020 tervehtien Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: