Melkoinen maaliskuu

Tämä maaliskuu on ollut vertaansa vailla hyvässä ja pahassa. Maailmantilanne muuttui yhtäkkiä myös täällä Suomessa ja siihen yritetään sopeutua. Mutta toi maaliskuu mukanaan kivojakin juttuja ja avasi uusia mahdollisuuksia. Suoritin Laatukeskuksessa Tehokas ISO9001 auditointi – koulutuksen, joka tuntui kotiinpaluulta pitkän ajan jälkeen. Maailman myllerrysten keskellä laadunhallinnan prosessimaisuus ja suoraviivaisuus on suorastaan rahoittavaa. Allekirjoitan myös monia laadunhallinnan perusperiaatteita, kuten asiakaskeskeisyys, ihmisten täysipainoinen osallistuminen ja jatkuva parantaminen. Niihin on helppo sitoutua, ainakin minun.

Huhtikuussa koulutus jatkuu vielä muutaman päivän Lead Auditor – osuudella ja sen jälkeen olen pätevä toimimaan ISO9001 – standardin mukaisen laadunhallintajärjestelmän pääarvioijana. Samalla jännittää ja tuntuu ihanalta! Kunhan maailmantilanne palautuu taas ennalleen tai on ainakin korjaantumassa, toivon voivani keskittyä entistä enemmän laatuyrittäjyyteen.

Toihan maaliskuu tietysti mukanaan myös epävarman talous- ja työtilanteen, pelon sairastumisesta, eristäytymisen ja toisaalta työmäärän lisääntymisen, kun toisessa työssäni erityisopettajana siirrän opetusta verkkoon ja rakennan uudenlaisia oppimiskokonaisuuksia. Työtä on tällä viikolla riittänyt ja iltaisin oma pää sauhuten en ole ollut kaikkein vastaanottavaisin sosiaalisen median ”villasukat, kahvikuppi ja etätyöt” – fiilistelykuville. Toisaalta olen onnekas oman työni ollessa sekä laatuyrittäjänä että erityisopettajana sellaista asiantuntijatyötä, jota voi tehdä verkon kautta. Verkko ja laitteet ovat toimineet moitteetta, asiat ovat hoituneet ja uusia työskentelymenetelmiä on tullut opeteltua.

Mutta toi maaliskuu mukanaan myös hyvää: rauhoittumisen kotiin perusasioiden äärelle. Suljetut kuntosalit, kirjastot ja kahvilat antavat tavallaan luvan hidastaa tahtia, ulkoilla enemmän ja viettää aikaa perheen kanssa. Suren kuitenkin monen tutun yrityksen ja yrittäjän ahdinkoa, se ei ole hyvä asia. Iloinen olen siitä, että hallitus päätti auttaa pahimmassa pulassa olevia yrittäjiä työttömyysetuudella, pankit, vakuutusyhtiöt ja verottaja ovat tulleet vastaan veroissa, lainoissa ja muissa maksuissa ja yrittäjät itse ovat verkostoituneet, tuunanneet palveluitaan ja tuotteitaan ja pitäneet yllä yhteishenkeä. Yrittäjyyden on ollut pakko kehittyä ja sopeutua selviytyäkseen.

Me selvitään tästä yhdessä! Ulkoilmaterveisin Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: