Raikkaat tuulet

Loppuvuosi 2020 toi mukanaan kauan kaivattua muutosta elämään, kun irtisanouduin palkkatyöstäni vankilan erityisopettajana, hain yrittäjän starttirahaa, sain sen – ja luovuin siitä, kun otin vastaan uuden mielekkään palkkatyön. Aloitin joulukuun alussa projektityöntekijänä Ammattiopisto Spesiassa ja pidän 12 tunnin viikoittaisesta palkkatyöstäni todella paljon! Sen ohella minulla on nyt aikaa ja pikkuhiljaa energiaakin kehitellä yritystoimintaani toivomaani suuntaan.

Rekisteröin loppuvuodesta itselleni Marian laatutyö – toiminimen ja Marian ohjaus ja valmennus – aputoiminimen, sillä jatkossa Marian laatutyö keskittyy laadun- ja projektinhallintaan ja Marian ohjaus ja valmennus erilaisiin vahvuus- ja voimavaralähtöisiin ohjaus- ja valmennustuotteisiin sekä koulutuksiin.

Minun tapauksessani kaikki sujui pikavauhdilla. PRH:n ja Kaupparekisterin päätökset saapuivat muutamassa arkipäivässä. TE – toimiston asiakaspalveluun otin yhteyttä starttiraha-asioissa ja sieltä soitettiin aina saman päivän aikana takaisin. Sain puhelimitse erittäin hyvät toimintaohjeet ja starttirahapäätöksen tekemiseen meni yksi (1!) arkipäivä. Samoilla dokumenteilla (rekisterihakemukset, liiketoimintasuunnitelma, kustannus- ja rahoituslaskelmat sekä markkinointisuunnitelma) suoritin myös yrittäjän ammattitutkinnon näytön marraskuussa. Juuri tällä hetkellä opiskelukiintiö onkin täynnä viime vuosien moniopiskelujen jäljiltä 😉

Olen tehnyt viime keväästä lähtien yhteistyötä Vahvuuttamo Oy:n kanssa positiivisen psykologian laajaan vahvuusnäkemykseen perustuvan VOIMAKEHÄ® – ohjauskonseptin osalta ja olen VOIMAKEHÄ® -lisenssivalmentaja ja -mentori. Yhteistyön myötä olen päässyt mentorina mukaan moniin verkostoihin ja koulutuksiin sekä kehittämistyöhön. Lisätietoja VOIMAKEHÄ® – ohjauskonseptin, teoriasta ja ajattelusta löytyy osoitteesta https://voimakeha.info/

Positiivinen johtaminen on ilmiö, joka kiinnostaa minua kovasti ja liityin syksyllä Positiivisen johtamisen verkostoon luettuani Sanna Wenströmin kirjan Positiivinen johtaminen – Johda paremmin opetus- ja kasvatusalalla. Erityisesti minua kiinnostavat positiivisen johtamisen ja laatujohtamisen yhtymäkohdat, sillä laatujohtaminen on perinteisesti valmistavassa teollisuudessa käytetty johtamismalli, joka perustuu prosessien tunnistamiseen, mittaamiseen ja kehittämiseen erilaisten laatutavoitteiden ja mittarien avulla. Positiivinen johtaminen taas perustuu vuorovaikutukseen ja myönteisiin käytänteisiin sekä organisaation vahvuuksien hyödyntämiseen, jotka ovat vaikeammin mitattavissa. Kiinnostavaa on, että molemmilla johtamisstrategioilla voidaan parantaa organisaation laatua ja tuloksellisuutta sekä asiakastyytyväisyyttä, jotka ovat laatujohtamisen päämääriä. Laatujohtaminen keskittyy asioihin ja prosesseihin, positiivinen johtaminen ihmisiin ja vuorovaikutukseen. Voisiko näitä yhdistää?

Kevään 2021 suunnitelmissa on toteuttaa Marian ohjaus ja valmennuksen ensimmäinen Kehity vahvuuksillaTM – ryhmävalmennus verkossa, järjestää VOIMAKEHÄ® – profilointeja ja muita valmennuksia sekä tehdä erilaisia koulutukseen ja ohjaukseen liittyviä hanke- ja projektitöitä. Toivottavasti pääsisin tulevaisuudessa työskentelemään enemmän myös laadunhallinnan parissa!

Iloisin ja motivoitunein terveisin Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: