Laaja vahvuusnäkemys voimauttaa

Mielenkiintoinen syksyn aloitus! Tutustuin viime talvena positiivisen psykologian laajaan vahvuusnäkemykseen perustuvaan Voimakehä – työkaluun ja ohjausmenetelmään ja valmistuin keväällä Voimakehä – lisenssivalmentajaksi.

Voimakehä on Sanna Wenströmin ja Laura Halosen (Vahvuuttamo Oy) rekisteröimä tavaramerkki, jota lisenssivalmentajat voivat käyttää työssään. Voimakehää voidaan soveltaen käyttää opetuksessa, ohjauksessa, kasvatustyössä, henkilöstöhallinnossa, johtamisessa, kehittämisessä jne. Sanna Wenström esittelee mm. Voimakehää ja laajaa vahvuusnäkemystä uunituoreessa kirjassaan Positiivinen johtaminen – Johda paremmin opetus- ja kasvatusalalla, joka perustuu hänen alkuvuodesta julkaistuun väitöskirjaansa opettajien innostuksesta koulutusorganisaatiossa. Sannan artikkeleita ja väitöstutkimusta luettuani ja hänen ja Lauran aktiivista kehittämistyötä seurattuani olen aina vain enemmän ja enemmän innostunut positiivisen organisaation toiminnasta ja positiivisen psykologian soveltamisesta johtamiseen.

Palkkatyössäni vankilaopetuksessa koko meidän tiivis vankilaopettajatiimi esimiestä myöten on käynyt Voimakehä – lisenssivalmentajakoulutuksen ja tämän myötä meille on muodostunut yhteinen laajaan vahvuusnäkemykseen perustuva kieli ja ajattelumalli, joka on tuonut yhteistyöhön tietynlaista syvyyttä. Asioista on helppo puhua, kun kaikki ovat samalla kartalla!

Yhteistyön myötä sain kutsun työryhmään, jossa kehitetään Sanna ja Lauran johdolla Voimakehä – mentorivalmennusta. Olen ollut todella otettu ja ylpeä tästä yhteistyömahdollisuudesta, jonka ansiosta minulla on nyt oikeus toimia Voimakehä – mentorina. Mentoritoiminta mahdollistaa minulle myös Voimakehä – työkalun ja menetelmän käyttämisen osana omaa tällä hetkellä sivutoimista liiketoimintaani. Uutta palvelukokonaisuutta on siis kehitteillä!

Voimaterveisin Maria (alla kuva minun vahvuuksistani)

Tässä linkkejä, joista löydätte lisää tietoa Voimakehästä, laajasta vahvuusnäkemyksestä ja positiivisesta johtamisesta.

https://voimakeha.info/index.html#

https://lauda.ulapland.fi/handle/10024/64034

https://www.ps-kustannus.fi/Sanna-Wenström/Positiivinen-johtaminen.html/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: