VAHVUUSVINKKI 4: SINNIKKYYS

On yksi emotionaalisista vahvuuksista, joita tarvitset päämääriesi saavuttamiseen ja vastarinnan kohtaamiseen.

Sinnikkyyttä vaaditaan lähes kaikilla elämän eri osa-alueilla, sillä se mahdollistaa pitkäkestoisen työskentelyn ja tavoitteiden saavuttamisen. Se on sekoitus päättäväisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja sopeutumiskykyä. Sinnikkyyttä tarvitaan niin oppimisessa, työssä, menestymisessä kuin resilienssissäkin.

Sinnikkyys on ydinvahvuutesi, jos teet loppuun sen minkä aloitat haasteista huolimatta ja jaksat ponnistella itsellesi tärkeiden asioiden vuoksi. Pystyt aloittamaan ja saattamaan loppuun myös asioita, jotka eivät juuri sillä hetkellä tunnu mielekkäältä ja toivut nopeasti vastoinkäymisistä. Osaat asettaa tavoitteita myös pitkälle tulevaisuuteen ja nautit niiden saavuttamisesta.

Jos sinulla on liikaa sinnikkyyttä, saatat asettaa tavoitteet liian korkealle ja uupua pinnistellessäsi niiden eteen.

Jos sinulla on liian vähän sinnikkyyttä, saatat luovuttaa helposti ja turhautua jollet heti osaa tai onnistu.

Sinnikkyyden kehittyminen on prosessi. Voit harjoitella sitä opettelemalla uuden taidon, asettamalla itsellesi pienen tavoitteen tulevaisuuteen tai yrittämällä uudelleen, jos joku asia ei heti onnistu. Tavoitteen asettamisessa ja sen saavuttamisessa auttaa, kun tavoite on riittävän pieni, saavutettavissa oleva ja käytännönläheinen. Aseta sen saavuttamiselle myös aikataulu, kuten: ensi maanantaihin mennessä olen oppinut 5 uutta englanninkielistä sanaa tms.

Jos sinulla on liikaa sinnikkyyttä, olet vaarassa uupua! Voit harjoitella tasapainottamaan sinnikkyyttäsi vaihtamalla uuvuttavan tavoitteen toiseen, hyvinvointiasi tukevaan tavoitteeseen tai päättämällä etukäteen milloin arvioit tilanteen uudelleen (ja ehkä muutat tavoitettasi). Päämäärän ja suunnan muuttaminen voimavaroja tukevaksi ei ole luovuttamista, vaan itsestä huolehtimista.

POHDI

🌸 Missä asioissa sinä tarvitset tai olet tarvinnut sinnikkyyttä?

🌸Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen sinnikkyyden takia?

🌸Miten aiot kehittää sinnikkyyttäsi?

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: