VAHVUUSVINKKI 5: KIITOLLISUUS

On yksi henkisistä vahvuuksista, joiden avulla voit kokea yhteyttä maailmankaikkeuteen.

Kiitollisuus on elämänasenne. Se on avain tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen ja joskus niitä käytetään synonyymeinä, sillä kiitollinen mieliala vähentää ahdistus- ja masennusoireita, kateutta ja vihaa. Tutkimusten mukaan kiitollisuudella on useita myönteisiä terveysvaikutuksia ja se voi jopa pidentää elinikää.

Kiitollisuus on ydinvahvuutesi, jos pidät elämää lahjana ja herkistyt helposti hyvistä asioista ja saamistasi mahdollisuuksista. Huomaat hyviä asioita helpommin kuin muut ja sinulla on läheisiä ihmissuhteita, sillä myönteinen asenteesi voimauttaa itsesi lisäksi myös muita ihmisiä. Kiitollisuus tekee sinusta toipumiskykyisen eli resilientin, sillä osaat elää tässä hetkessä ja olla kiitollinen siitä mitä sinulla on.

Jos sinulla on liikaa kiitollisuutta, saatat hyväksyä myös epäkohdat, eikä niihin tule puututtua.

Jos sinulla on liian vähän kiitollisuutta, saatat olla jatkuvasti tyytymätön.

Kiitollisuus kehittyy kiinnittämällä huomiota hyviin asioihin. Voit harjoitella kiitollisuutta vaikka pohtimalla miltä tuntuisi, jos nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on ja sitten saisit sen takaisin. Voit myös tehdä listan asioista, jotka ovat hyvin tai kirjoittaa joka päivä kalenteriin jonkun mukavan asian, joka tapahtui tänään ja josta olet kiitollinen. Myös kiitos – sanan harjoittelu auttaa kehittämään kiitollisuutta. Kun kiität ystävää tai työtoveria, kiinnität huomiota siihen mitä hyvää hän on tehnyt ja tuotat hyvää mieltä sekä itsellesi että hänelle.

POHDI

🌸 Miksi kiitollisuus on tärkeä vahvuus ja taito?

🌸Oletko joskus huomannut itsessäsi liikaa tai liian vähän kiitollisuutta?

🌸Miten aiot kehittää kiitollisuuttasi? KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: