VAHVUUSVINKKI 6: LUOVUUS

On yksi kognitiivisista vahvuuksista, joita tarvitset tiedon hankkimiseen ja käyttämiseen. Kognitiiviset vahvuudet myös mahdollistavat muiden hyveiden toteuttamista.

Luovuus ei ole pelkästään taiteilijoiden vahvuus, vaan sitä on meissä kaikissa, kuten muitakin vahvuuksia. Ilman luovuutta ihmiskunta ei olisi selviytynyt, sillä luovuus on kykyä ratkaista ongelmia ja soveltaa asioita uudella tavalla. Luovuus on yksi tärkeimmistä arjen taidoista, sillä sitä tarvitaan elämässä joka päivä puhumattakaan kaikista keksinnöistä ihmisen historiassa, jotka ilman luovuutta olisivat jääneet keksimättä!

Luovuus on ydinvahvuutesi, jos uskallat poistua mukavuusalueeltasi, heittäytyä ja laittaa itsesi likoon. Keksit, ideoit ja kokeilet kaikenlaisia uusia juttuja. Olet utelias ja omaperäinen, etkä tyydy tavanomaiseen. Käytät mielikuvitustasi, uskallat rikkoa rajoja ja osaat ajatella ”laatikon ulkopuolelta”.

Jos sinulla on liikaa luovuutta, haluat tehdä kaiken omalla tavallasi ja sinun voi olla vaikea noudattaa sääntöjä.

Jos sinulla on liian vähän luovuutta, haluat tehdä kaiken ohjeiden mukaan, etkä uskalla kokeilla uusia asioita.

Voit harjoitella luovuutta kokeilemalla uusia juttuja tai tekemällä asioita eri tavalla kuin normaalisti. Voit soveltaa jo olemassa olevaa taitoa, välinettä tai ratkaisumallia kokonaan uuteen asiaan ja poistua hetkeksi mukavuusalueeltasi. Voit myös pohtia miten ilmentäisit omaa persoonaasi vaikka taiteen tai vaatetuksen avulla – ja toteuttaa sen. Luovuus vaatii kukkiakseen hyväksyvän ilmapiirin, joten työyhteisössä tai kasvatuksessa luovuuden saa houkuteltua esiin luomalla kannustavan ja hyväksyvän ilmapiirin, hyödyntämällä kaikkien vahvuuksia sekä hyväksymällä yrityksen ja erehdyksen kautta oppimisen.

POHDI

🌸 Missä asioissa sinä tarvitset tai olet tarvinnut luovuutta?

🌸 Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen luovuuden takia?

🌸Miten aiot kehittää luovuuttasi?

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: