VAHVUUSVINKKI 7: RAKKAUS

On yksi sosiaalisista vahvuuksista, joita tarvitset toisista huolehtimiseen ja ihmissuhteisiin.

Rakkaus on elintärkeä vahvuus ja myönteinen tunne, sillä se saa meidät ihmiset luomaan suhteita toisiimme ja ilman sitä olisimme yksinäisiä. Paitsi vahvuus ja tunne, rakkaus on myös tekoja. Rakkaus vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiimme ja on vahvasti sidoksissa myötätuntoon ja empatiaan.

Rakkaus on ydinvahvuutesi, jos arvostat läheisiä ihmissuhteita, kerrot usein ihmisille kuinka paljon heistä välität ja haluat nähdä vaivaa heidän hyvinvointinsa eteen. Haluat käyttää aikaa arkisiin kohtaamisiin ja kohtaat sekä tutut että tuntemattomat arvostavasti ja myönteisesti, sillä saat itsekin voimaa muiden ihmisten seurasta.

Jos sinulla on liikaa rakkautta, harkintakykysi saattaa pettää.

Jos sinulla on liian vähän rakkautta, saatat olla vihainen ja epäluuloinen.

Voit harjoitella rakkautta hymyilemällä vastaantulijalle tai osoittamalla kiinnostusta vierasta ihmistä kohtaan. Voit myös antaa aikaasi toiselle ihmiselle ja harjoitella olemaan läsnä yhteisessä hetkessä. Milloin olet viimeksi halannut läheistä ihmistä tai sanonut hänelle jotakin mukavaa? Parasta harjoitusta on vaalia arjen pieniä hetkiä, jolloin voi osoittaa rakkautta sanoin, teoin, olemalla läsnä, kuuntelemalla tai ilahduttamalla toista ihmistä. Muista myös rakkaus, myötätunto ja läsnäolo omaa itseäsi kohtaan ❤

POHDI

🌸 Missä asioissa sinä tarvitset tai olet tarvinnut rakkautta?

🌸 Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen rakkauden takia?

🌸Miten aiot kehittää rakkauttasi?

🌸BONUS: Pandemia haastaa rakkauden ilmaisemista esimerkiksi halauksella, kosketuksella tai hymyllä. Millaisin eri tavoin voit osoittaa muille rakkautta ja välittämistä, vaikket tällä hetkellä voisi tavata, halata, koskettaa tai näyttää iloista hymyä maskin takaa? Tässä kannattaa käyttää luovuutta!

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: