VAHVUUSVINKKI 10: TOIVEIKKUUS

On yksi henkisistä vahvuuksista, joiden avulla voit kokea yhteyttä maailmankaikkeuteen.

Toiveikkuus on uskoa omiin kykyihin ja tulevaisuuteen ja toiveikkaiden ihmisten sisäinen puhe onkin yleensä kannustavaa ”pystyn siihen” – asennetta. Toiveikkuus ja optimismi kulkevat käsi kädessä ja niitä käytetään usein synonyymeinä.

Toiveikkuus on ydinvahvuutesi, jos pysyt usemmiten positiivisena, odotat hyviä asioita tulevalta ja näet ympärilläsi mahdollisuuksia. Sinua pidetään kannustavana ystävänä tai työtoverina, eivätkä ikävätkään asiat saa sinua lannistumaan. Kun kohtaat vaikeuksia, sinulla on kykyä nousta ylös, oppia kompastuksista ja tarvittaessa tukeutua muihin ihmisiin. Toipumiskykysi perustuu aiempiin kokemuksiisi pärjäämisestä ja odotuksiisi hyvästä tulevaisuudesta. Toiveikkuus näkyy myös kykynä asettaa tavoitteita, motivoida itseään ja tehdä sinnikkäästi parhaansa tavoitteen eteen.

Jos sinulla on liikaa toiveikkuutta, sinun voi olla vaikeaa kohdata kielteisiä tosiasioita.

Jos sinulla on liian vähän toiveikkuutta, et ehkä näe elämässä mitään tavoittelemisen arvoista.

Voit harjoitella toiveikkuutta samoilla harjoitteilla kuin kiitollisuutta. Pohdi aamulla mitä kaikkea mukavaa päivän aikana voi tapahtua. Tämän voi tehdä myös työtovereiden kanssa aamukahvilla! Anna itsellesi ja muille myönteistä palautetta ja tsemppaa onnistumaan. Voit myös tehdä ”paras minä” – tai ”paras päivä” – listan eli pohtia millainen olet parhaimmillasi tai millainen olisi ihan paras päivä. Myös tämän voi toteuttaa työyhteisössä. Toiveikkuutta voit harjoitella myös muistelemalla mistä kaikesta olet elämäsi aikana selvinnyt ja kiittämällä itseäsi siitä. Toiveikkuus tai sen puute näkyy herkästi sisäisessä puheessa. Jos huomaat, että sisäinen puheesi kääntyy kielteiseksi, se voi olla merkki kuormittumisesta ja tarvitset ehkä palautumisen lisäksi toiveikkuusharjoittelua.

POHDI

🌸Miksi toiveikkuus on tärkeä vahvuus?

🌸Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen toiveikkuuden takia?

🌸Miten aiot kehittää toiveikkuuttasi?

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: