VAHVUUSVINKKI 9: JOHTAJUUS

Kuuluu oikeudenmukaisuuden hyveeseen ja lukeutuu vahvuuksiin, joita tarvitaan yhteisössä elämiseen.

Johtajuus on kykyä toimia yhteisen tavoitteen eteen ja huolehtia, että kaikkien ryhmän jäsenten vahvuudet tulee hyödynnettyä. Johtajien erityistehtävä onkin kasata ryhmiä, motivoida, kannustaa ja viedä niitä eteenpäin kohti tavoitteita.

Johtajuus on ydinvahvuutesi, jos otat mielelläsi vetovastuun asioista, mutta jaat kunnian kaikkien kanssa. Ihmiset myös kääntyvät helposti puoleesi tiukoissa tilanteissa ja sanasi painaa muita vastaan. Osaat innostaa ja kannustaa, tuoda ideoita julki sekä tunnistaa ihmisten vahvuuksia. Johtajuudessa tarvitaan rohkeutta, näkökulmanottokykyä ja ryhmätyötaitoja, joita sinulla todennäköisesti myös löytyy ydinvahvuuksista.

Jos sinulla on liikaa johtajuutta, saatat odottaa muiden tottelevan sinua ja olevan aina samaa mieltä.

Jos sinulla on liian vähän johtajuutta, haluat ehkä muiden päättävän puolestasi.

Voit harjoitella johtajuutta ottamalla vetovastuun tehtävästä ja huolehtimalla, että se tehdään loppuun. Voit opetella tuomaan ideoitasi esille aloittamalla vaikka pienistä ideoista. Kirjoita ne ensin itsellesi ylös, ja sopivassa tilanteessa kerro muillekin. Voit myös pohtia millainen hyvä johtaja / huono johtaja tai millainen johtaja on henkilö, jonka johtajuutta ihailet, ja ottaa oppia. Vahvuuksien tunnistamista voit harjoitella nostamalla niitä esille työyhteisössä tai kotona. Kun onnistutte, pohtikaa yhdessä mitkä ominaisuudet (tiimin vahvuudet) edesauttoivat onnistumista. Liiallista johtajuutta voit tasapainottaa ottamalla myös muiden mielipiteet huomioon ja pohtimalla asioita useammasta näkökulmasta.

POHDI

🌸 Miksi johtajuus on tärkeä vahvuus?

🌸 Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen johtajuuden takia?

🌸Miten aiot kehittää johtajuuttasi?

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: