VAHVUUSVINKKI 12: KAUNEUDEN JA ERINOMAISUUDEN ARVOSTUS

On yksi henkisistä vahvuuksista, joiden avulla voit kokea yhteyttä maailmankaikkeuteen.

Kauneuden ja erinomaisuuden arvostus voi liittyä nimenomaan fysikaaliseen kauneuteen tai taitoon/lahjakkuuteen tai moraaliseen kauneuteen. Kauneus vetää ihmisiä puoleensa ja saa meidät tuntemaan myönteisiä tunteita. Tämä vahvuus energisoi, voimaannuttaa ja saa ihmisen kehittämään itseään kohti universaalia hyvyyttä.

Kauneuden ja erinomaisuuden arvostus on ydinvahvuutesi, jos huomaat ympärilläsi kauneutta, yksilöllisyyttä ja yksityiskohtia. Haltioidut ja voimaannut helposti kauneudesta ja saatat jäädä tarkastelemaan yksityiskohtia keskellä tavallista arkea. Eläydyt kauniisiin ja erinomaisiin asioihin, tarinoihin ja aistimuksiin ja ne liikuttavat sinua. Huomaat ja ihailet ihmisten kykyjä, taitoja ja osaamista.

Jos sinulla on liikaa kauneuden ja erinomaisuuden arvostusta, saatat keskittyä kauneuteen käytännöllisyyden kustannuksella tai tavoitella täydellisyyttä.

Jos sinulla on liian vähän kauneuden ja erinomaisuuden arvostusta, et ehkä näe kauneutta ympärilläsi.

Voit harjoitella kauneuden ja erinomaisuuden arvostusta esimerkiksi oleskelemalla luonnossa ja kauniilla paikoilla ja pysähtymällä tarkastelemaan yksityiskohtia. Kauneutta löytyy kaikkialta, taiteesta, tieteestä, ihmisistä ja ympäristöstä. Pysähdy ja tutki ennakkoluulottomasti. Kerää vaikka kauniita kuvia kansioon tai rakenna itsellesi joku mieluinen paikka, jossa on sinua voimaannuttavia asioita ja esineitä. Jos sinulla on liikaa kauneuden ja erinomaisuuden arvostusta ja se näyttäytyy perfektionismina, sinulla on riski uupua. Keskity silloin päättämään mikä on riittävän hyvä ja pitäydy päätöksessäsi. Maailma ei koskaan ole valmis eikä täydellinen. Tunnista ja arvosta myös omia luonteenvahvuuksiasi, kykyjäsi ja taitojasi. Se on hyvä lähtökohta kauneuden ja erinomaisuuden arvostamiselle.

POHDI

🌸Miten kauneuden ja erinomaisuuden arvostusta voi hyödyntää työelämässä tai vapaa-ajalla?

🌸Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen kauneuden ja erinomaisuuden arvostuksen takia?

🌸Miten aiot kehittää kauneuden ja erinomaisuuden arvostustasi?

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: