VAHVUUSVINKKI 17: REHELLISYYS

On yksi emotionaalisista vahvuuksista, joita tarvitset päämääriesi saavuttamiseen ja vastarinnan kohtaamiseen.

Rehellisyys on aitoutta ja omana itsenään olemista. Rehellinen ihminen on tasapainossa itsensä kanssa, eikä hänen tarvitse pelätä paljastuvansa joksikin muuksi kuin on. Hän ”elää kuten opettaa” eli toimii arvojensa mukaisesti. Rehellisyys tarvitsee rinnalleen rohkeutta ja luottamusta, sillä totuuden puhuminen ja omana itsenään oleminen vaikeissa tilanteissa ei ole aina helppoa.

Rehellisyys on ydinvahvuutesi, jos sääntöjen rikkominen tuntuu sinusta pahalta ja haluat aina kertoa totuuden, vaikka siitä olisi itsellesi haittaa. Haluat olla aidosti sinä ja sinun on vaikea ottaa rooleja. Puolustat totuutta, sinulla on voimakas oikeudentunto ja olet luotettava, sillä et lähde kaunistelemaan tai vääristelemään asioita.

Jos sinulla on liikaa rehellisyyttä, saatat olla liian suorapuheinen.

Jos sinulla on liian vähän rehellisyyttä, saatat vääristellä tai väistellä totuutta.

Voit harjoitella rehellisyyttä antamalla rehellistä palautetta tai kertomalla mielipiteesi, vaikka se eroaisi muiden mielipiteestä. Voit myös pohtia mitä hyvää rehellisyydessä, aitoudessa ja luotettavuudessa on. Kaikkihan me toki tiedämme miten arvostettavia ominaisuuksia ne ovat, mutta pohdi mitä ne tarkoittavat sinulle ajatuksen, tunteen ja toiminnan tasolla. Voit myös pohtia toimintasi taustalla olevia arvoja ja sinulle tärkeitä asioita, sillä itsetuntemus auttaa sinua olemaan rehellisesti oma itsesi. Rehellisyydellä on myös kääntöpuoli, sillä suorasanaisuus saattaa aiheuttaa myös ikäviä tilanteita ja loukata muita ihmisiä. Pohdi silloin miten voisit esittää asioita hienotunteisemmin ja onko kaikkea ihan välttämätöntä tuoda suoraan julki.

POHDI

🌸Miksi rehellisyys on tärkeä vahvuus?

🌸Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen rehellisyyden takia?

🌸Miten aiot kehittää rehellisyyttäsi?

🌸BONUS: Millainen on aito sinä?

Lue lisää aiheesta https://www.linkedin.com/pulse/luonteenvahvuudet-rehellisyys-sanna-wenstr%C3%B6m/

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: