VAHVUUSVINKKI 22: HUUMORI

On yksi henkisistä vahvuuksista, joiden avulla voit kokea yhteyttä maailmankaikkeuteen.

Huumori on arvostettu vahvuus, joka yhdistää ihmisiä ja parantaa terveyttä. Sen sanotaan jopa pidentävän ikää. Huumorintaju on sekoitus sosiaalista älykkyyttä, myönteistä elämänasennetta ja kykyä nauraa ja vitsailla. Huumorintajuisilla ihmisillä ajatellaan usein olevan hyvä itseluottamus, mutta huumorilla voi peittää myös epävarmuutta.

Huumori on ydinvahvuutesi, jos pidät nauramisesta ja hassuttelusta, etkä ota elämää liian vakavasti. Löydät asioista hyviä puolia ja ilon aiheita ja nautit saadessasi muutkin ihmiset hymyilemään. Huumori on sinulle voimavara, joten pystyt nauramaan myös itsellesi ja kommelluksillesi.

Jos sinulla on liikaa huumoria, saatat pilailla herkilläkin asioilla ja loukata muita.

Jos sinulla on liian vähän huumoria, näet tilanteissa vain vakavan puolen ja elämä voi tuntua raskaalta.

Voit harjoitella huumorintajuasi kertomalla, kuuntelemalla ja lukemalla hauskoja juttuja. Lue vitsikirjaa, käy katsomassa standup – komiikkaa ja komediateatteria tai kuuntele pienen lapsen iloista jutustelua. Voit myös harjoitella hymyä peilin edessä ja hymyillä vastaantulijalle, kaupan kassalle tai puolisolle. Kokeile ääneen nauramista ja tunnustele miltä se tuntuu kehossa. Huumori on kykyä tarkastella arkielämää myönteisestä ja kevyemmästä näkökulmasta, joten säännöllinen myönteisten asioiden bongailu ja tietoinen keskittyminen elämän pieniin iloisiin hetkiin käy huumoriharjoittelusta.

POHDI

🌸Miten sinä voisit hyödyntää huumoria elämässäsi?

🌸Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen huumorin takia?

🌸Miten aiot kehittää huumorintajuasi?

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: