VAHVUUSVINKKI 23: HENKISYYS

On yksi henkisistä vahvuuksista, joiden avulla voit kokea yhteyttä maailmankaikkeuteen.

Henkisyys tuo elämään turvaa ja jatkuvuutta ja ohjaa valintoja, mutta luonteenvahvuutena se on hieman haastava käsiteltävä, ainakin itselleni. Henkisyys tarkoittaa hengellisyyttä, uskonnollisuutta, elämän merkityksellisyyden kokemusta ja elämää kannattelevia henkisiä voimavaroja. Se on kokemusta siitä, että olemme osa jotain suurempaa kokonaisuutta ja että elämällä on tarkoitus. Suurempi kokonaisuus voi olla yhteisö, uskonto, luonto, meditaatio… mikä tahansa, joka on itselle tärkeää yhteisten arvojen takia.

Henkisyys on ydinvahvuutesi, jos tunnet olevasi osa jotain suurempaa suunnitelmaa ja tunnet jonkin suuremman voiman ohjaavan sinua. Saat lohtua, turvaa ja voimavaroja ajatuksesta, ettet ole yksin ja että kaikella mitä tapahtuu, on tarkoitus ja merkitys.

Jos sinulla on liikaa henkisyyttä, saatat luottaa liikaa kohtaloon, eivätkä asiat ja päätökset tule tehtyä ajallaan.

Jos sinulla on liian vähän henkisyyttä, et ehkä huomaa elämän pieniä merkityksellisiä asioita.

Voit harjoitella henkisyyttä rauhoittumalla hetkeksi arjen keskellä. Katsele, kuuntele, ihmettele, huomaa mitä ympärilläsi on. Tee vaikka lista asioista, joista pidät tai jotka ovat hyvin juuri nyt. Pohdi mitkä asiat ja arvot itsellesi ovat tärkeitä ja merkityksellisiä. Vastoinkäymisissä ja toisaalta myös onnistumisissa voit yrittää pohtia mitä voisit niistä oppia. Voit myös pohtia millainen oma elämänpolkusi on ollut ja mitkä asiat siihen ovat vaikuttaneet. Muista, että henkisyys merkitsee meille kaikille hieman eri asioita ja se, mikä sinulle on henkistä, voi toiselle olla merkityksetöntä ja sama toisinpäin.

POHDI

🌸Mitä henkisyys merkitsee juuri sinulle?

🌸Miten sinä voisit hyödyntää henkisyyttä elämässäsi?

🌸Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen henkisyyden takia?

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: