VAHVUUSVINKKI 24: INNOSTUS

On yksi emotionaalisista vahvuuksista, joita tarvitset päämääriesi saavuttamiseen ja vastarinnan kohtaamiseen.

Innostuksella on valtava voima! Se vie eteenpäin, auttaa tarttumaan toimeen ja saavuttamaan tavoitteita. Innostusta löytyy työn imusta, flow’sta, sisäisestä motivaatiosta ja merkityksellisyyden kokemuksesta. Se vahvistaa voimavarojamme ja resilienssiämme, antaa energiaa ja vaikuttaa suoraan hyvinvointiimme. Innostus myös tarttuu helposti muihin ja virittää toimimaan aktiivisella ja myönteisellä taajuudella.

Innostus on ydinvahvuutesi, jos suhtaudut avoimesti ja myönteisesti uusiin asioihin ja saat usein innostettua muutkin mukaan. Energiatasosi ja mielialasi kohoavat nopeasti erilaisista asioista, joka näkyy myös ulospäin. Ympärilläsi ja tulevaisuudessa näet mahdollisuuksia ja läsnäolosi vaikuttaakin myönteisesti ryhmähenkeen.

Jos sinulla on liikaa innostusta, sinun voi olla vaikeaa keskittyä mihinkään kunnolla ja asiat saattavat jäädä kesken löydettyäsi uuden kiinnostuksen kohteen.

Jos sinulla on liian vähän innostusta, sinun voi olla vaikeaa tarttua mihinkään tehtävään.

Voit harjoitella innostusta kehittämällä ajatteluasi myönteiseen suuntaan. Pohdi aamulla mitä kivaa päivän aikana voi tapahtua tai on odotettavissa. Jaa ja muistele iloisia hetkiä ja onnistumisia läheisten, ystävien ja työtovereiden kanssa. Pohdi, mitkä asiat sinua kiinnostavat ja herätä sisäinen motivaatiosi lisäämällä niitä elämääsi. Varaa aikaa innostavien asioiden tekemiseen. Innostus voi kuitenkin ylikäytettynä myös uuvuttaa itseä ja muita, joten sen käyttöä on hyvä tasapainottaa ottamalla käyttöön muita vahvuuksia, kuten harkitsevaisuutta ja itsesäätelyä, tunnistamalla oman jaksamisen rajat ja harjoittelemalla priorisointia. Toisaalta innostus voi hukkua stressaantuneena ja väsyneenä ja sen puute voi olla merkki uupumuksesta.

POHDI

🌸Miten sinä voisit hyödyntää innostusta elämässäsi?

🌸Oletko joskus joutunut vaikeuksiin vähäisen tai liiallisen innostuksen takia?

🌸Miten aiot kehittää innostustasi?

Tähän päättyy luonteenvahvuuksia pohtiva VAHVUUSVINKKI-sarja. Pienen kevättauon jälkeen sarja saa jatkoa pohdinnoilla ihmisen kyvykkyydestä, lahjakkuudesta ja temperamentista. Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen Maria

KUVA Irene Urpilainen IG: @irkkulirkku

LUE LISÄÄ

Sanna Wenströmin ja Mari Granholmin laajemmasta artikkelista https://www.linkedin.com/pulse/luonteenvahvuudet-innostus-sanna-wenstr%C3%B6m/?trk=portfolio_article-card_title

Työterveyslaitoksen verkkolehdistä https://telma-lehti.fi/innostus-tuo-tuottavuutta ja https://www.ttl.fi/tyopiste/leipiintyneen-tyosta-puuttuu-innostus-ja-se-on-huono-asia-myos-tyonantajalle/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: